Levenswerk

CNV Connectief

Stel je voor dat je mocht nadenken over een online platform voor werkend Nederland. Waar vakidioten kunnen sparren en nieuwe kennis op kunnen doen. Waar mensen terecht kunnen met zorgen en vragen. Waar ze kunnen bouwen op andere mensen. Kunnen rekenen op eerlijke, deskundige en onpartijdige kennisdeling. En waar ruimte ontstaat voor nieuwe ambities. Word je er al enthousiast van? Dat werden wij ook toen wij aan de slag gingen met het online platform voor CNV!

CNV - Platform

Het kloppend hart van werkend Nederland

Kijk jij op maandag al uit naar het weekend? Oké, dan is het misschien tijd voor een andere baan. Maar het feit dat je weekend hebt, is een verdienste van de vakbond. Zo hebben ze ooit ook – met succes – gestreden voor inmiddels ingeburgerde arbeidsrechten als vakantiegeld en zwangerschapsverlof. En daar stopt het niet voor de vakbond. Zoals een werkend levend continu in beweging is, komt het werk van een vakbond ook nooit tot stilstand. Nieuwe arbeidssituaties brengen ook weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Deze flow van werkend Nederland vormde het uitgangspunt voor een online platform. Op naar de volgende missie!

CNV - Platform

Met z’n
allen

Voor CNV vormden de plannen voor de ontwikkeling van een nieuw online platform ook een mooie natuurlijke aanleiding om zelf de collectiviteit weer te omarmen. CNV Connectief, CNV Vakmensen en CNV Vakcentrale, hadden afzonderlijk van elkaar online aan de weg getimmerd. In de loop der jaren heeft dit ook geleid tot veel verschillende websites. Alle bonden hebben zich nu weer verzameld onder een dak. Als één sterk merk. Samen voor sterk werk.

CNV - Platform

Scheel van
het geel

Van briljante ingevingen tot halve gedachtes… Ze waren allemaal van harte welkom tijdens de inventarisatiefase voor het nieuwe online platform. De geeltjes waren niet aan te slepen. Gelukkig maar, want in de pennevruchtjes zaten mooie idealen en stiekeme dromen opgesloten. Van workaholic tot vrijwilliger, niemand werd over het hoofd gezien. Eigenlijk kwam de community daar al een beetje tot leven…

CNV - Collage

Ik werk,
dus ik besta

Wist je dat we een groot deel van onze identiteit ontlenen aan ons werkend leven? Wanneer we onszelf voorstellen aan een ander, beginnen we meestal door te vermelden wat ons beroep is. Onderzoek door de jaren heen wijst wel uit dat we daarin als werkenden steeds meer varen op onze eigen ontplooiing. Werd je vroeger geboren als bakkerszoon, dan was je lot al min of meer bezegeld. Die tijd ligt ver achter ons. Van het geboren worden in een gemeenschap, is weinig meer over. Maar ondanks een sterk ontwikkelde ik, willen mensen diep in hun hart nog steeds ergens bij horen. Een vakbond die verenigt doet er nog steeds toe. Maar dan wel graag in nieuwe stijl. Niet sturend en niet belerend, maar luisterend en ondersteunend.

CNV - Prototype

Anna Cé
testte mee

Om de reis van de websitebezoeker goed in kaart te brengen, werd een prototype ontwikkeld. Onze eerste gast heette Anne Cé, een 35-jarige onderwijsprofessional. Als nieuwe bezoeker is Anna oriënterend aanwezig en kent zij online nog niet zo goed de weg bij CNV. Aan de hand van haar reis werd bepaald welke functionaliteiten online prioriteit moesten krijgen en hoe de flow eruit moest komen te zien. Hoe kan zij zich aansluiten? Welke informatie moet er voor haar sowieso goed vindbaar zijn? En welke stappen zijn logisch voor haar?

CNV - Brainstorm

Dimensies van een werkend leven

Wat kent een werkend leven toch veel verschillende dimensies. Soms verloopt het langs het ritme van je privéleven, soms komt het plotseling tot stilstand en soms kom je ineens voor een keuze te staan. Welke impactvolle gebeurtenis wil jij delen met andere werkenden? Waar wil jij je hard voor maken? En welke kansen zie jij? Het platform van CNV nodigt je uit.

CNV - Wireframes

Oh Oh
Den Haag…

Op het Binnenhof kunnen ze hun borst natmaken. Met de nieuwe online community staat CNV sterker dan ooit. Niet als een statische vakbond, maar als een groeiende beweging. Als verschilmakers voor werk en inkomen. Start de onderhandelingen maar…

CNV - Website

"Wij beloven een heel (werk)leven samen op te trekken. Van de eerste stappen op de arbeidsmarkt tot het naderend pensioen."

Benieuwd welke designkeuzes wij maakten voor CNV?

Lees meer