E-learnings, Leervoer voor de Werkvloer.

Wist jij dat een gebrek aan ontwikkelingsmogelijkheden vaak dé reden is waarom mensen van baan wisselen? Nog meer dan een goed salaris willen wij in ons werkend leven de mogelijkheid hebben om te leren. Benieuwd hoe je als werkgever daar online op in kan spelen? Lees dan snel verder.

Vakkennis to the max

Medewerkers zijn leergierig. Zij willen het idee hebben vandaag meer te weten dan gisteren. Maar, als het even kan, willen ze ook snel leren. Want, iedereen is druk, druk, druk en die kennisverdieping moet je er dan ook nog even bij doen.

Snel up-to-date

De E-learning past bij deze mindset. E-learnings zijn korte cursussen die online worden aangeboden. Binnen een tijdsbestek variërend van een kwartier tot een uur, krijgt een medewerker een verdieping aangeboden over een specifiek onderwerp binnen zijn of haar werkveld.

Van verdiepingsslag tot opfrismoment

Zijn er nieuwe ontwikkelingen binnen het werkveld, zijn er specifieke onderwerpen die ieder jaar rond hetzelfde tijdstip de aandacht vragen of is een medewerker simpelweg toe aan een kleine opfriscursus? Binnen de online leeromgeving staan de E-learnings op ieder moment van de dag klaar. Zo kan iedere medewerker ook voor zichzelf bepalen wanneer het leren hem of haar het beste uitkomt. Leert iemand bijvoorbeeld het liefste ’s avonds of juist op zondagochtend als het hele gezin nog slaapt? De E-learning kan aangeklikt worden wanneer men het maar wil. Ook hoeft de medewerker zich niet te verplaatsen voor het leermoment. Een laptop, tablet of mobiel is alles wat er nodig is.

De wens om te willen blijven leren leeft op iedere werkvloer. Vaak ontbreekt het aan tijd en focus om dit ook echt in de praktijk te brengen. Met een E-learning krijgt iedere medewerker de verantwoordelijkheid over zijn of haar eigen leerproces.

Een slim systeem

Antwoord A t/m D en verder…

De E-learning is in te richten als een slimme cursus, waarbij je de volgende mogelijkheden kan benutten:

  • Zelf toetsen aanmaken met zowel multiple choice als open vragen
  • Een automatische nakijkfunctie voor multiple choice
  • Een onderverdeling in meerdere hoofdstukken
  • Zelf beslissen of jouw E-learning bestaat uit video of tekst
  • Deelnemers gemotiveerd houden door hun inzage te geven in de voortgang van een cursus
  • Deelnemers een notificatie laten ontvangen wanneer een nieuwe cursus klaarstaat of een reminder wanneer de cursus niet is afgerond
  • Het automatisch ontvangen van een certificaat
  • Een online database met relevante informatie van je cursisten
Smartphone

Webdevelopment & contentcreatie

Aan de slag

Oke, een E-learning is dus super nuttig en je kan er veel mee. Maar waar begin je? Door ons te bellen of te mailen! We helpen je graag op weg met de technische ontwikkeling en implementatie van de E-learnings voor jouw bedrijf of organisatie.

Ook voor het samenstellen en vormgeven van jouw cursusmateriaal kan je bij ons terecht. Dit kan zowel in de vorm van video met presentatie als in tekst met het scherpstellen van tekst.

Kortom, laat je snel iets van je horen? Dan zorgen we samen voor leervoer voor jouw werkvloer.

In de content van een E-learning klinkt het karakter van een bedrijf door.

Case

Heb je vragen of wil je meer weten?
Wij helpen je graag verder.

We vinden het leuk als je ons belt. Ben jij niet zo’n beller, maar wel een fan van formulieren? Vul dan je gegevens hier in en wij nemen contact met jou op.