De ruimte benutten

VNO NCW Noord

Psst… Wist jij dat er een gebied in Nederland is waar nog echte ruimte bestaat? Ruimte om te wonen, ruimte om te ondernemen en ruimte om te innoveren. Met als optelsom daarvan misschien wel het allerbelangrijkste: Ruimte in het hoofd. Klinkt goed toch? Geen wonder dus dat VNO NCW Noord en MKB Noord de ruimte die de provincies Friesland, Groningen en Drenthe te bieden hebben, graag op de kaart willen zetten.

VNO-NCW MKB Noord - Logo

Back to front

Eerst even iets over beide hoofdrolspelers. VNO NCW Noord en MKB Noord zijn ooit voor verschillende doelgroepen opgericht, maar door de jaren heen zijn hun paden ook steeds in elkaar verstrengeld geraakt. Op organisatorisch niveau was een samenwerking dan ook al lang geleden gevonden. Inmiddels is de tijd rijp om ook naar buiten toe gezamenlijk op te treden. Met wat kleine aanpassingen sluiten hun logo’s nu naadloos op elkaar aan. Tegelijkertijd is er nog voldoende ruimte om onafhankelijk van elkaar als afzender te kunnen opereren.

VNO-NCW MKB Noord - Uiting
VNO-NCW MKB Noord - Posters

Een uitnodiging om te lezen

Heeft een magazine nog wel meerwaarde in het digitale tijdperk? Jazeker, zelfs als digital agency geloven wij ook nog steeds in de kracht van print. Maar dan wel print vanuit een uitgangspunt anno nu. Het Noord Nieuws Magazine van VNO NCW Noord kon wat ons betreft wel een opfrisbeurt gebruiken. In deze nieuwe vorm is de focus komen te liggen op achtergrond en inspiratie. De cover nodigt uit om verder te lezen en binnenin heeft het magazine vooral het karakter van verdieping. Voor de laatste updates kunnen leden vertrouwen op de website. En wanneer het magazine nu op de mat valt, is het tijd om - met de voetjes omhoog en een kopje thee binnen handbereik - nieuwe ingevingen op te doen.

VNO-NCW MKB Noord - Magazine

Binnen één klik

Op het nieuwe platform van VNO NCW MKB Noord komt de bezoeker snel meer te weten over specifieke aandachtsgebieden. Deze zijn gedefinieerd als zes speerpunten. Door de toepassing van labels wordt content over klimaat, infrastructuur, arbeidsmarktontwikkeling, digitalisering, maatschappelijk ondernemen en ondernemerschap eenvoudig aan elkaar gelinkt. Ook relevante contactpersonen, de visie van VNO NCW MKB Noord en de mogelijkheden rondom een lidmaatschap zijn binnen een klik gevonden.

Bekijk website
VNO-NCW MKB Noord - Website

Grens-verleggend

VNO NCW MKB Noord tekent voor de swirl. Dit dwarrellijntje zie je overal terug in de communicatie uitingen. De liefhebber van geografie heeft al gezien dat dit huisstijlelement niet zomaar een kronkellijn is. De swirl vertegenwoordigt de grenslijnen van de noordelijke provincies in letterlijke zin. Maar misschien nog wel belangrijker: In figuurlijke zin vinden we hier de symboliek van grenzeloos denken terug. Voel je de ruimte al en durf jij nieuwe grenzen op te zoeken?

VNO-NCW MKB Noord - Uitingen