Woorden
die leven op adem.

Verus

Inspireren, Begeleiden en Ondersteunen vanuit het hart. Dat is de missie van Verus, een vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs in Nederland.

Op het gebied van juridische diensten, aanvullende opleidingen en ondersteunende documentatie werken ze als vangnet en aanjager voor onderwijsprofessionals. De pijler Inspireren kon echter nog wel een verdiepingsslag gebruiken. Die wens mondde uit in een complete restyling van het Verus magazine voor leden. Het eindresultaat? Een eigentijds en ruimhartig magazine over geloofsbeleving en passie voor onderwijs.

Verus - Magazine pagina's

Een vast geloof in goede smaak.

Op Adem gaat verder dan de waan van de dag: het brengt de bezieling voor onderwijs naar boven. Het geeft verfrissende inspiratie, onverwachte invalshoeken en nieuwe inzichten. Van doeners en denkers, ook uit sectoren buiten het onderwijs. Op Adem geeft ruimte voor reflectie en laat lachen, maar durft ook te ontroeren met persoonlijke interviews.

Bijtanken is nog nooit zo leuk geweest

De titel Op Adem is natuurlijk niet toevallig gekozen. Het is een duidelijke verwijzing naar de realiteit van alledag voor onderwijsprofessionals. In een samenleving waarin er steeds meer gevraagd wordt en de druk om te presteren hoog ligt, kan een moment van bezinning ook letterlijk verademend werken. Persoonlijke instelling werkt immers net als een benzinetank. Iedereen start met een goede instelling, een goed gevulde tank. Maar door dagelijkse beslommeringen en kleine tegenslagen, wordt energie opgebruikt. Even bijtanken met een goed magazine is dan eigenlijk een fijn cadeautje.

Verus - Inspiratie
Verus - Het eerste nummer
Verus - Magazine pagina's
Verus - Het tweede nummer
Verus - Magazine pagina's