Exposeren voor meer begrip

Oranjeborg

“Wij zouden graag een expositie willen zodat we misschien meer begrip gaan krijgen voor onze cliënten en de mensen die met hen werken.” Dat zei directeur Henk Stokvis van zorginstelling Oranjeborg toen we hem vroegen wat hij wilde doen met de schitterende zwart-wit portretten die fotograaf Paul Bink had gemaakt van alle cliënten en het personeel.

Oranjeborg - Foto's

2.500 bezoekers

Met die opdracht zijn wij met een team creatieven aan de slag gegaan. Slechts 6 weken later opende Pieter Jaap Aalbersberg, lid van de Raad van Commissarissen bij Oranjeborg, de expositie ‘Kom ‘ns Dichterij’, dan vertel ik je wie ik ben. In de vier dagen die vanaf dat moment volgden bezochten meer dan 2.500 mensen de indrukwekkende foto-expositie in de Grote – of Mariakerk in Meppel. Het haalde zelfs de (regionale) media.

Oranjeborg - Ipad
Oranjeborg - Fotoreportage

Kom ’ns dichterbij

Als ogen de spiegel zijn van je ziel, maar niemand kijkt je ooit in de ogen? Waar kijk je dan eigenlijk naar? Achter ogen wordt gedacht, bedacht, geleefd en beleefd. Het zijn vensters naar verrassende verhalen, speciaal voor jou. Kom ’ns dichterbij. Dan zie je wie ik ben...

Oranjeborg - Fotoreportage

Het had jou ook kunnen overkomen

Het concept ‘Kom ‘ns Dichterbij’ was gebaseerd op het gegeven dat vrijwel iedereen ’t liefst met een grote boog om de mensen heenloopt die door omstandigheden aan de zijkant van de samenleving terecht zijn gekomen. Neem je echter de moeite om dichterbij te komen en eens te luisteren naar hun verhaal, dan kom je er snel achter dat er achter die veelal getekende gezichten een aangrijpend (levens)verhaal schuil gaat. En dan blijkt dat ook deze mensen ‘gewoon’ zijn en dat wij, die het tot nu wellicht beter getroffen hebben, ook had kunnen overkomen.

Oranjeborg - Fotoreportage

“Prachtige foto's en prachtige verhalen die ontroeren! Wat mooi!
Dit is ook een onderdeel van onze maatschappij!”

Karin, bezoeker
Oranjeborg - Posters