Ontpopping van een sociaal werkbedrijf

NoordWestGroep

De NoordWestGroep zet zich in voor werkzoekenden in de gemeente Steenwijkerland, die moeite hebben om aansluiting te vinden bij de reguliere arbeidsmarkt. Met passende hulp en ondersteuning proberen zij deze groep naar zinvol werk te leiden. In de afgelopen maanden hebben wij samen met hun ontdekt dat zinvol niet alleen nuttig, maar ook heel mooi kan zijn.

NoordWestGroep - Branding
NoordWestGroep - Briefpapier
NoordWestGroep - Rollup banners

De Omgekeerde Wereld

Wat gebeurt er als we mensen die aan de rand van de maatschappij staan eens in het midden gaan zetten? Dit was de basisgedachte voor een nieuwe kijk op de NoordWestGroep. Het sociaal domein eens een keer niet benaderen als probleemgebied, als last of als hoofdpijndossier. Ieder mens verdient het immers om te worden beoordeeld op zijn kwaliteiten in plaats van afgerekend te worden op zijn zwaktes. Werknemers van de NoordWestGroep zetten zich in voor groenbeheer, productiewerk en horeca in de gemeente Steenwijkerland. Daarmee maken ze de wereld om zich heen vaak in letterlijke zin een stukje mooier. Laten we daarvan genieten!

NoordWestGroep - Signing

Het Ultieme Groepsgevoel

De wereld een stukje mooier maken, dat willen we eigenlijk uiteindelijk toch allemaal? Misschien moeten we de werknemers van de NoordWestGroep dan ook niet als aparte groep zien, maar als een groep waar we allemaal onderdeel van willen zijn. Werkgevers, gemeenten, instanties, ze zouden allemaal onderdeel moeten willen zijn van een positieve impuls voor de samenleving. Samen potentieel ontdekken en inzetten op ontwikkeling. Krijg je al vlinders in de buik bij deze gedachte?

NoordWestGroep - Vlag