Zo blij als een kind

KindPunt

Stel, je bent een onderwijslocatie die twee onderwijsconcepten en een opvang onder één dak aanbiedt. Hoe zorg je er dan voor dat je naar de buitenwereld eenduidig overkomt? Voor PCBO Meppel was dit vraagstuk de aanleiding om bij FIZZ aan te kloppen. Hun vraagstuk zou leiden tot een complete transformatie in het gedachtegoed, verschillende projecten en - vooral ook - tot nieuwe energie.

KindPunt - Logo

Puntig verhaal

Een woord als ‘Punt’ vormt een dankbare inspiratiebron voor marketingcommunicatiebureaus. Immers, in de Nederlandse taal kun je “ergens een punt van maken”, waarmee je bedoelt dat je datgene hoog op de agenda zet. En tegelijkertijd is een ‘Punt’ ook uit te leggen als een exacte locatie. Zie hier, beknopt de gedachtegang voor de naam KindPunt: op deze plek maken we een punt van goed onderwijs voor kinderen.

KindPunt - Uitingen

Leren leven

Hoe bereid je kinderen voor op hun eigen plek in een maatschappij die in razendsnel tempo verandert? Ga er maar aan staan. Bij KindPunt geloven ze in het creëren van een veilige omgeving waar met het aanreiken van handvatten talent en interesse ontdekt kunnen worden. Daarbinnen mag ieder kind zichzelf zijn, zodat hij of zij niet alleen leert rekenen, lezen en schrijven, maar vooral ook leert om te leven.

KindPunt - Uitingen

Alle labels overboord

Dyslexie, dyscalculie, hoogbegaafd, hoog-sensitief, ADHD… In een tijd waarin kinderen steeds meer in een hokje worden gestopt, gooit KindPunt de kop in de wind. Door kinderen te ontlabelen, ontstaat er ineens heel veel ruimte. Ruimte om te durven ontdekken, ruimte om jezelf te zijn en ruimte om te ontwikkelen.

KindPunt - Uitingen

Krachtig voor de klas

Ook voor leerkrachten biedt het concept van KindPunt volop inspiratie. Zij zien hun vak veranderen. De hoog aangeschreven hoogleraar science- en techniekeducatie Koeno Gravemeijer voorziet dat lesgeven in de toekomst meer en meer draait om het stimuleren tot nadenken en het laten beredeneren wat er nodig is om een oplossing te vinden. Theorieën als deze inspireren leerkrachten van KindPunt om creatief na te denken over lesaanbod, leeromgeving en variatie in persoonlijke benadering.

KindPunt - Uitingen

Geen optelsom van testen en toetsen

Wat gebeurt er als we kinderen durven te zien als meer dan een verzameling van behaalde resultaten? Simpelweg alle kaders loslaten die we in de loop der jaren voor onszelf gesteld hebben. Het bleek het begin van iets moois.

KindPunt - Uitingen