Van Monaco tot Meppel

IHO

Zo af en toe brengt ons werk ons op bijzondere plekken. Via onze vaste opdrachtgever Geomares kwamen wij vorig jaar in contact met de Internationale Hydrografische Organisatie. In de volksmond: IHO. Deze organisatie zet zich in voor het ondersteunen van de veiligheid van navigatie en het beschermen van het maritieme milieu. Dat doen ze verspreid over Europa, maar hun hoofdkantoor huist in het mondaine Monaco.

IHO - Logo

Koninklijk bezegeld

IHO werd opgericht tijdens een internationale conferentie in 1919. Verschillende landen zijn betrokken, maar de organisatie vestigde zich destijds – op persoonlijke uitnodiging van Koning Albert 1 - in Monaco. Vanuit dat hoofdkantoor ziet IHO er inmiddels al meer dan 100 jaar op toe dat alle activiteiten waarbij de zee betrokken is, gebeuren volgens richtlijnen die behoud van het maritieme milieu waarborgen.

IHO - Logo
IHO - Logo varianten
IHO - Huisstijlmiddelen

Saluut aan het verleden

Een bedrijf of organisatie met zoveel geschiedenis hecht vaak veel waarde aan het behoud van hun logo. En terecht. De bekendheid die ermee is opgebouwd, is vaak onbetaalbaar en onvervangbaar. Dit logo verdiende dus een koninklijke behandeling van onze kant wat resulteerde in een mooie touch up. In globale lijn is het logo gerestyled, waarbij de link naar het verleden behouden is. Noem het een evolutie van het logo.

IHO - Mapping

Een zee aan mogelijkheden

Het gerestylede logo is vervolgens uitgewerkt in een serie tegels in verschillende talen. IHO kan deze inzetten op al hun uitingen, waarvan een aantal naar ontwerp van FIZZ zijn. Ook is het design vertaald naar een beeldconcept wat illustratief is voor de activiteiten van IHO.

Online ankerplaats

IHO kan online voor de dag komen met de nieuwe website die wij voor ze mochten maken. De specifieke uitdagingen voor dit online platform: Alle content en documenten goed structureren en goed vindbaar maken. Dat is gelukt door het slim toevoegen van quicklinks, veel denkwerk in de navigatiestructuur, de vertaalslag naar sidemenu’s, een up-to-date zoekmachine en het bundelen van onderwerpen.

IHO - Website

Grenzeloze ambities

Als onze werkzaamheden voor IHO één aspect aantonen, dan is het wel dat online ondernemen inderdaad geen grenzen kent. Dit project liet prachtig zien hoe de afstand tussen Monaco en Meppel tegelijkertijd groot en klein kan zijn.

IHO - Mapping