Wat kost het maken van een e-learning?

De kosten voor het maken van een e-learning worden met name berekend op basis van de functionaliteiten, maar uiteraard hangt dit ook samen met de doelen die je wilt bereiken. De functionaliteiten kunnen enorm uiteenlopen, denk hierbij aan:

  • De inlogomgeving. Deze omgeving kan zich onderscheiden door wat een bezoeker allemaal kan aanpassen en hoe je omgaat met die data.
  • De manier waarop cursussen aangeboden worden. Bijvoorbeeld in video, geschreven tekst of een combinatie van tekst en beeld.
  • De manier van toetsen. Daarbij is de vraag hoe deze, en de voortgang, gemonitord worden.
  • De koppelingen met bijvoorbeeld een betaalmodule of CRM.
  • De inrichting van dashboards. Deze kan onderscheiden worden door bijvoorbeeld een dashboard voor een beheerder, met gegevens over de kandidaten.

Het mooie aan webontwikkeling is wel dat je niet alles al in de eerste versie hoeft te realiseren. Je kunt blijven doorontwikkelen. Daarnaast leiden er meerdere wegen naar Rome; soms kun je met een goedkopere oplossing hetzelfde doel bereiken.

Naast de ontwikkelkosten heb je ook nog te maken met onderhouds- en hostingkosten voor de e-learning.

Lees dan snel verder.

Heb je vragen of wil je meer weten?
Wij helpen je graag verder.

We vinden het leuk als je ons belt. Ben jij niet zo’n beller, maar wel een fan van formulieren? Vul dan je gegevens hier in en wij nemen contact met jou op.