Wat is SEO zoekmachine optimalisatie?

SEO staat voor Search Engine Optimalization, ook wel bekend als het optimaliseren van de organische resultaten in de zoekmachine. Een bekende en veelgebruikte zoekmachine is Google. Door te zorgen dat je vindbaar bent in Google, trek je meer mensen naar je webpagina. Deze vindbaarheid kan beïnvloed worden met SEO. Bij SEO wordt er gebruik gemaakt van drie pijlers, namelijk techniek, backlinks en content.

Techniek

Bij techniek zijn zaken zoals laadsnelheid, responsiviteit voor mobiele gebruikers en het instaleren van de juiste plug-ins belangrijk. Door middel van de juiste techniek, zorg je dat je beter vindbaar bent.

Backlink

Een backlink is een link op een andere website die naar jouw eigen site verwijst. Dit is relevant omdat je hiermee relevante en waardevolle links verkrijgt om zo de autoriteit van je site te verhogen. Om dit te optimaliseren kun je op bijvoorbeeld sociale media content verspreiden met backlinks.

Content

Bij SEO maak je content waar inhoudelijke zoekwoorden in verwerkt zijn. Door deze zoekwoorden te gebruiken, en relevante content te schrijven en te publiceren, is de kans groter dat je hoger in de resultaten van Google terecht komt.

Optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie betekent dat je een webpagina zo inricht dat je beter vindbaar bent in een zoekmachine zoals Google. Door middel van SEO of SEA kun je de vindbaarheid van je pagina beïnvloeden en vergroten.

Heb je vragen of wil je meer weten?
Wij helpen je graag verder.

We vinden het leuk als je ons belt. Ben jij niet zo’n beller, maar wel een fan van formulieren? Vul dan je gegevens hier in en wij nemen contact met jou op.