Hoe zorg je voor zoekmachine optimalisatie?

Je zorgt voor een goede zoekmachine optimalisatie door middel van SEO. Zoekmachine optimalisatie begint bij het schrijven van de content die je wil plaatsen. In dit proces moet goed nagedacht worden over het onderwerp van de tekst, en de zoekwoorden die je hierin gebruikt. Je kunt je zoekvolume optimaliseren door vooraf een zoekwoordonderzoek te verrichten. Aan de hand van de resultaten van dit zoekwoordenonderzoek, schrijf je de teksten. Deze teksten worden gezien als relevante content.

On-page optimalisaties

Door de zoekwoorden in alle tekstelementen, zoals titels, broodtekst, url, metadata en alt-teksten, te verwerken, word je beter gevonden in een zoekmachine zoals Google. Dit zijn de on-page factoren. Hierbij is het wel van belang dat de zoekwoorden niet overmatig gebruikt worden, anders kan Google dit zien als spam.

Linkbuilding

Door sterke en unieke content te maken, zorg je ervoor dat je publiek deze content wil delen. Het delen van deze content noemen we linkbuilding. Voor linkbuilding geldt; hoe meer mensen je content delen, hoe meer je zichtbaarheid online wordt vergroot en de natuurlijke stroom aan bezoekers naar je webpagina toeneemt.

Heb je vragen of wil je meer weten?
Wij helpen je graag verder.

We vinden het leuk als je ons belt. Ben jij niet zo’n beller, maar wel een fan van formulieren? Vul dan je gegevens hier in en wij nemen contact met jou op.