Startups

De transformatie van een idee naar een merk. Een startup heeft het in de eerste fase niet makkelijk. Zonder reputatie en volgers heeft het nog geen plek in het hoofd en hart van een beoogde doelgroep. Een idee is van jezelf, een merk is van iedereen. Wat heeft het benodigd om een merk te bouwen?

Gestructureerd en creatief. Als merkenbouwers bouwen wij aan merken op de betrokkenheid van doelgroepen, klanten en publiek. Wij vinden en betrekken doelgroepen op zo’n manier dat een startup het net iets minder moeilijk heeft in de eerste fase.

Marketingvragen:

  • Strategie. Hoe laat het idee zich omarmen door doelgroepen?
  • Branding. Welke naam en uitstraling zet het idee direct op de juiste plek in de markt?
  • Positionering. Wat wordt je unieke plek in het brein van de doelgroepen?
  • Propositie. . Welke belofte past bij de behoeftevervulling van je doelgroepen?
  • Interne communicatie & Employer Branding. Hoe verzamel je en enthousiasmeer je mensen rondom je idee?
  • Marketing en communicatie. Hoe richt je communicatie met doelgroepen effectief in?
  • Contentcreatie- en distributie. Welke verhalen bouwen mee aan de reputatie?

Het vraagt veel energie en focus om een idee te hebben en een startup te beginnen. Alleen de verliefdheid op het idee, maakt de meest essentiële dingen soms bijzaak. De kennis en vaak het geld ontbreekt om het idee verder te brengen. Ieder idee heeft mensen, middelen en marketing nodig. Het is daarom ook niet vreemd dat veel succesvolle initiatieven beginnen bij een markt die er al is. Bij doelgroepen die zijn te beschrijven, bij data-analyses, bij klantprofielen en buyer persona’s. Actuele informatie, gesprekken met potentiële klanten en een paar onderbouwde aannames kan de eerste contouren van de startup al beter schetsen. Het nu tijd om ook mensen te enthousiasmeren. Met een creatieve inkijk.

Bring out the wonder in your brand.

Heb je vragen of wil je meer weten?
Wij helpen je graag verder.

We vinden het leuk als je ons belt. Ben jij niet zo’n beller, maar wel een fan van formulieren? Vul dan je gegevens hier in en wij nemen contact met jou op.