Het digitale samen

Opeens is alles leeg of leger. Scholen, werkplekken, snelwegen en schappen toiletpapier. Wij Nederlanders houden niet zo van leegte en gemis. Wij doen er alles aan om lege stoelen, lege handen en lege orderportefeuilles te vullen.

Creatieve mensen kijken, hoe kan het ook anders, een beetje anders naar deze situatie. Voor hen is leegte en niets om handen hebben de eerste start voor een baanbrekende oplossing. Deze tijd en daarmee het diepe besef dat er even niets is, opent andere deuren, andere mogelijkheden.

De creatieve industrie waar wij ook toe behoren, weet wanneer solitair over gaat in solidair. Het is net als de lente. Even sterven de kastanjes en de beukenootjes om vervolgens daarmee brandstof te hebben voor hele grote bomen van dromen.

We zijn even niet meer samen om toch samen te zijn. De taal van liefde is even een digi-taal. We Slacken, Skypen, Zoomen, mailen, bellen en leven even in wereld van remote. Maar, ons hartje blijft hetzelfde. Het lijkt ‘leeg’, maar dat is de voorbode om er vol tegenaan te gaan.

Zolang de omstandigheden het toelaten, staan wij voor jullie klaar.