Bootrent:
‘profit by platformification’

Deze maand is het platform bootrent.nl live gegaan met een totaalconcept dat helemaal van deze tijd is. Bootrent biedt horeca en recreatieondernemers moderne sloepen uit eigen werf aan voor de verhuur. De sloepen zijn geschikt voor 8 personen en zijn makkelijk te varen. Een publiekstrekker van jewelste.

Maar hier begint het pas. Bootrent geeft de ondernemers ook een platform om de sloep te exploiteren want een eigen reserveringssysteem bouwen voor één boot is nooit rendabel. De consument kan direct online reserveren en betalen. Dit betekent gemak en ‘traffic’. En Bootrent zorgt er met promotie voor dat de sloepen en locaties ook te vinden zijn voor potentiele huurders.

Cross selling

Daarnaast heeft Bootrent ook goed geluisterd naar haar doelgroep want het biedt de mogelijkheid cross selling te realiseren voor de horecaonderneming door het ‘bijboeken’ van extra’s. Klanten kunnen namelijk meteen een arrangement met hapjes en drankjes doorgeven die in dezelfde betaling van de klant wordt afgerekend. Een schoolvoorbeeld van ‘platformification’!

Iedereen profiteert

Het platform werkt omdat elke deelnemer profiteert. Gemak voor de klant, extra omzet voor de ondernemer zonder debiteurenrisico en promotie van haar eigen sloepen voor Bootrent.

Dit is alleen maar mogelijk omdat op de achtergrond alle benodigde faciliteiten naadloos op elkaar zijn afgestemd: de website, het reserveringssysteem en niet in de laatste plaats het betalingsverkeer.

Betalingsverkeer en derdengeld

GoCredible heeft voor Bootrent de koppeling gemaakt met ViaRabo waardoor de klant direct online met verschillende betaalmethoden kan betalen zonder enige belemmering in de klantervaring. Daarnaast neemt ViaRabo ook nog een belangrijke wettelijke horde voor Bootrent. Omdat de huursom grotendeels bestemd is voor de ondernemer zou dit betekenen dat Bootrent een vergunning als betaaldienstverlener moet aanvragen. Door de uitbesteding aan ViaRabo vervalt deze zware verplichting.

Meer weten?

ViaRabo neemt op een efficiënte manier het betalingsverkeer over wat verschillende mogelijkheden biedt. In dit geval is voor de ondernemer het debiteurenrisico weggenomen en voor het platform is een DNB-vergunning niet nodig. Wij helpen ook jou graag verder met het uitwerken van je proposities en een betalingsverkeer dat ook echt wat oplevert.

Bron: GoCredible